Actualitat Notícies

Mesures foment activitat comercial Reial Decret Llei 20/2012
AGO 2012

Des de la AFIC de Regidoria d’Economia, Empresa i Ocupació de Calp li comuniquem els aspectes més importants que el Reial Decret-Llei 20/2012 de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de l’activitat comercial estableix com a novetats bàsiques aplicables a la Comunitat Valenciana.
Les novetats són les següents:

  • Horaris Comercials:

S’amplia la llibertat horària a comerços amb menys de 300m2 de sala de venda.
Cada comerciant determinarà lliurement l’horari corresponent a cada diumenge o dia festiu que exercisca la seua activitat.

  • Vendes Promocionals:

Es podran simultanejar vendes promocionals, excepte la venda en liquidació, sempre que existisca la deguda separació i es respecten els deures d’informació.

  • Marcat de preus:

Les vendes promocionals no podran condicionar-se a una reducció percentual mínima o màxima (així són incorrectes expressions com “des de x %” i “fins a x %”).

  • Venda en rebaixes:

Les rebaixes podran tenir lloc en els períodes de més interès comercial segons criteri del comerciant.
La durada la decideix lliurement cada comerciant.
Els articles han d’haver estat inclosos amb anterioritat en l’oferta habitual, però no es condiciona a un termini mínim.

  • Venda amb descomptes (promocions):

Els articles objecte d’una promoció poden adquirir-se per a aquesta fi, però no estaran deteriorats ni seran de pitjor qualitat que els que seran objecte de la futura oferta ordinària.

  • Venda de saldos:

S’elimina l’obligació que els saldos formaren part de les existències del venedor amb anterioritat.

  • Venda en liquidació:

S’amplia el termini màxim a 1 any.
No procedeix una altra liquidació en el mateix establiment en els 3 anys següents sobre productes similars, excepte cessament, causa major o decisió judicial.
Desapareix la prohibició d’exercir la mateixa activitat en el municipi després d’una liquidació per cessament o canvi de ram.

Level AA conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Ajuntament de Calp - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme